Een front is de grens met een vijandig gebied. Het Koninkrijk van Christus heeft zulke fronten. Direct aan het begin van het boek wordt dit geestelijke perspectief gekozen. In het inleidende hoofdstuk maakt de auteur Gerrold Verhoeks duidelijk dat het niet gaat om een sociologische beschouwing. Het gaat om de persoonlijke spits: ben ik deserteur of frontsoldaat? Helaas heeft satan een bondgenoot in ons hart. Van geestelijke strijd is alleen sprake als we van koning zijn verwisseld. Maar dan blijft strijd ook niet uit. Het is een strijd op leven en dood. Daarbij noemt hij concreet het belang van de eer van God, de verspreiding van het Evangelie en de uitbreiding van Gods Koninkrijk.
Daarna volgt een verkenning van de fronten. Ds. W. Visscher gaat in op ‘De Bijbel en de ethiek’. Erik-Jan Verbruggen laat de geestelijke strijd zien rondom huwelijk en gezin. In een apart hoofdstuk gaat hij in op seksualiteit. Ds. M. van Reenen beschrijft het actuele godsdienstige klimaat. Steef de Bruijn verkent de invloed van sociale media en kunstmatige intelligentie. Over materialisme en genotscultuur schrijft Johan Polder. Patrick Overeem behandelt individualisme.
Ik vond het goed om te zien dat de auteurs hun thema steeds voorzien van praktische aandachtspunten. Zodoende is dit een
nuttig boek. Doet u mee in de samenleving? Dan is dit een belangrijk boek voor u. Ook studerenden en opvoeders zullen er vast hun winst mee willen doen.