• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Gods goede orde

De ondertitel luidt: “Lichaam, gender, huwelijk, seksualiteit en gezin in het licht van de schepping.” Vanuit de scheppingsorde wil de auteur deze zaken principieel belichten. Dit boek geeft veel informatie en trekt duidelijke lijnen vanuit Gods Woord. De plaats en onderscheiden roeping van man en vrouw worden aan de orde gesteld.

Te midden van ontwrichtende ontwikkelingen op bovengenoemde gebieden wil de auteur zich gronden op wat de Bijbel over deze zaken zegt. Onder meer over anti-conceptie wordt uitgebreid geschreven en de auteur neemt een duidelijk standpunt in. We zouden veel uit dit boek kunnen citeren. Het lijkt ons beter zelf kennis te nemen van de inhoud. 

 

Op de voorkant van het boek staat een boom die symbool staat voor Gods goede scheppingsorde. De takken zijn de terreinen die deze orde bestrijkt. Wie naar Gods wil en bedoeling wil leven zal zijn als een boom geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd. Dr. Klaassen schrijft op blz. 19: “Het is mijn hoop en verlangen dat de visie in dit boek geschetst velen houvast, richting en hoop mag geven in het seksuele moeras van vandaag. 

 

Nog meer: dat ze levend uit deze visie het goede van Gods orde zullen voorleven en doorgeven, tot zegen van anderen!” In dit boek heeft ds. C. Sonnevelt een voorwoord geschreven. Hij besluit dit voorwoord met deze woorden: “Met dit boek kunnen we vooruit. Het is hoe dan ook een publicatie waar niemand omheen kan die zich bezighoudt met gender, huwelijk en seksualiteit.” We willen deze woorden van harte onderstrepen.

 

Gods goede orde

Dr. M. Klaassen
vanaf 1699