• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Thuiskomen

Thuiskomen was voor het volk van Israël de intocht in het beloofde land Kanaän. De Heere had dat immers beloofd aan Abraham. En die belofte werd vervuld, zo blijkt in deze drieëntwintig Bijbelstudies over het boek Jozua van de hand van onze broeder ds. W. Harinck.

Hoofdstuk voor hoofdstuk worden we meegenomen door het Bijbelboek en volgen we de geschiedenis van de intocht, de verovering en de verdeling van het land Kanaän. De belofte wordt vervuld, zo blijkt telkens weer, door het onmogelijke van de kant van mensen heen en door een weg van strijd. Schrift met Schrift vergelijkend worden lijnen getrokken die soms beschamend
zijn, maar vaak ook onderwijzend en vertroostend. Vooral wanneer onze broeder de lijnen trekt naar de meerdere van Jozua, de Heere Jezus Christus. Zo is het boek Jozua en zijn ook deze Bijbelstudies vol van de geschiedenis van het heil. De Heere Jezus is het Die Zijn kinderen brengt in de rust die er overblijft voor het volk van God. Daarnaast worden er in deze Bijbelstudies regelmatig tekstgebonden, praktische lijnen getrokken, ook voor vandaag. Deze Bijbelstudies over ‘thuiskomen’ plaatsen ons vooral aan het einde voor de vraag wat míjn eeuwig thuis zal zijn. Dat maakt de oproep van Jozua aan het einde van zijn dienstwerk zo indringend: ‘Kiest u heden wie u dienen zult’. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met gespreksvragen. Daardoor zijn ze naast het persoonlijke gebruik ook goed te gebruiken in verenigingsverband.

Thuiskomen

ds. W. Harinck
vanaf 999