Auteur(s): | Anja Helmink |
Van Friese dúmkes tot Limburgse vlaai. Achttien bakkers geven hun geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie in Nederland. Aan bod komen onder andere het bakken in een kolen- en oliegestookte oven en het venten van brood met behulp van een manden_ ets of bakkerskar. Deze bakkers kregen hun bedrijf niet 'cadeau', alleen door hard werken zijn ze geworden wie ze zijn.
In dit boek zijn kleine dorpsbakkers te vinden, maar ook grote bakkersbedrijven. Deze variatie zorgt voor een mooie dwarsdoorsnede van de vele soorten bakkers in Nederland. De veelzijdigheid wordt versterkt door de streekgerelateerde verhalen. Zo is er bijvoorbeeld het verhaal over de herkomst van het saffraanbrood in Zeeland en van de cranberries op het eiland Terschelling
Het boek bevat bovendien een dertigtal originele recepten van de heerlijkste brood- en banketproducten. Deze zijn afkomstig van de bakkers zelf en klaar voor thuisgebruik.
Kies uw uitvoering
Recensies
Het is een bijzonder boek met prachtige verhalen over het wel en wee van vele jaren ambachtelijke bakken. Je maakt kennis met achttien kleine bakkers en grotere bakkerijen door heel Nederland. + lees meer
In dit handzame vierkantje boek presenteert Anja Helmink verhalen van achttien grote en kleine hakkersfamilies uit heel Nederland, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu. De verhalen zijn rij... + lees meer
Ook interessant